Haluaisitko hakea trainee-ohjelmaan? Yrityksen trainee-ohjelmat kestävät yleensä yhdestä kahteen vuotta ja ohjelman jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa töitä yrityksessä. Uranus.fi teki kattavan listauksen yrityksistä, jotka järjestävät trainee-ohjelmia Suomessa ja ulkomailla. Katso lista:
Vuosi lähestyy loppuaan ja pian moni nuori aloittaa kesätöiden hakemisen. Kesään on kuitenkin vielä pitkä aika ja moni yritys palkkaa myös loppuvuodesta kausiapulaisia avuksi joulun ruuhka-aikoihin. Jos siis olet kiinnostunut hakemaan joulun ajaksi töitä, kannattaa käydä katsomassa avoimia työpaikkoja Duunitorilla!
Posti kaipaa apuvoimia jouluksi
Yksi kausiapulaisia etsivistä työnantajista on Itella. Itella Posti palkkaa 3 300 jouluapulaista ympäri Suomea, suunnilleen saman verran kuin viime vuonna. Noin puolet kausiapulaisten paikoista on vielä avoinna. Apua kaivataan erityisesti joulutervehdysten ja pakettien lajitteluun sekä postinjakeluun. Joulun ruuhkahuippu ajoittuu parille joulunalusviikolle, jolloin joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät ovat käsillä ja pakettien määrä suurimmillaan, Itella kertoo tiedotteessaan.
Itella rekrytoi kausiapulaisia 2-3 viikon ajaksi ympäri Suomea eri toimipisteisiin. Suurin osa työnhakijoista on 18–27-vuotiaita, jotka eivät ole aiemmin tehneet töitä Postissa. ”Moni tulee myös uudelleen, esimerkiksi isoin postikeskuksemme Helsingissä palkkaa noin 700 kausiapulaista, joista 300 on työskennellyt Postissa aiemmin”, kertoo Itella Postin henkilöstöpäällikkö Helena Haukisalmi. Vaikkakin pääkaupunkiseudun rekrytoinnit ovat Itellassa joulua varten jo tehty, on yrityksellä vielä monia avoimia paikkoja tarjolla muilla paikkakunnilla.
Haukisalmi antaa myös vinkkejä Postiin hakeville työnhakijoille. Haukisalmen mielestä tärkeintä on muistaa hyvä valmistautuminen ja ensivaikutelman merkitys.
Työhön perehdytetään, joten kokemusta alalta ei tarvitse olla. Tärkeintä on valmistautua hyvin haastatteluun ja olla reippaasti oma itsensä.
On jälleen se aika vuodesta, kun järjestetään Pohjoismaiden suurin startup- ja teknologiatapahtuma Slush. Tänä vuonna Slush on suurempi kuin koskaan ja kävijöitä on odotettavissa jopa 14 000 noin 70 maasta. Slush järjestetään Helsingin messukeskuksessa 18.-19.11. ja näiden kahden päivän aikana pohjoiseurooppalaiset yritykset kohtaavat kansainvälisesti merkittäviä sijoittajia ja median edustajia. Katso kaikki tapahtumaan osallistuvat kasvuyritykset.
Slushin ydintavoitteena on auttaa yrittäjiä menestymään ja nostamaan yrityksensä maailman parhaaksi valitsemallaan toimialalla.
Duunitori on myös mukana Slushissa ja tapahtuman aikana voit seurata tunnelmia Duunitorin Twitter-, Instagram- ja Facebook-tilien kautta.
Kasvuyritykset houkuttelevat uusia osaajia
Kiinnostaisiko sinua tehdä töitä startup-yrityksessä? Alempana löydät poimintoja Slushiin osallistuvien yritysten avoimista työpaikoista. Yritykset rekrytoivat erityisesti IT- ja ohjelmistoalan osaajia, mutta töitä on tarjolla myös muiden alojen ammattilaisille. Avoimia työpaikkoja löytyy sivulta yli 200, joten kannattaa käydä katsomassa Slushin jobs-sivu.
Vaivaako mieltäsi epävarmuus tulevasta kesästä ja työtilanteestasi? Ei hätää, me Duunitorilla haluamme helpottaa kesätyönhakuprosessiasi ja kokosimme artikkelin parhaista kesätyönhakuvinkeistä vuodelle 2015. Tämän lisäksi sivuiltamme löydät lisätietoa muun muassa avoimista kesätyöpaikoista, työnhausta sekä työhakemuksen laatimisesta. Menestystä kesätyönhakuun!
Milloin kesätöiden haku kannattaa aloittaa?
Kesätöiden hakeminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian vuoden alussa. Suuret yritykset aloittavat rekrytointinsa alkuvuodesta, mutta monet pienemmät yritykset rekrytoivat kesätyöntekijöitä vasta myöhemmin keväällä. Jotkut yritykset tietävät jo edellisenä vuotena, kuinka monta henkilöä he aikovat rekrytoida ja toiset taas arvioivat tilannetta alkuvuodesta. Kesätyöhaku on kuumimmillaan tammikuusta maaliskuuhun.
Miten otan yhteyttä työnantajiin?
Jos yritys hakee uusia työntekijöitä työpaikkailmoituksella, kannattaa ilmoituksen hakuohjeita noudattaa. Jos siis ilmoituksessa pyydetään täyttämään sähköinen hakulomake tai lähettämään sähköposti, niin kannattaa tehdä. Jokaisella on varmasti kokemuksia turhauttavista hakulomakkeista, mutta ne ovat usealla yrityksellä silti käytössä. Huomioi myös, että hakemuksen kielen on oltava sama kuin ilmoituksen. Jos siis ilmoitus on englanniksi, siihen tulee vastata englanniksi.
Sosiaalisen median hyödyntäminen rekrytoinnissa on yleistynyt. Jos siis sanavalmiutta ja rohkeutta riittää, kannattaa olla yhteydessä työnantajiin myös heidän omien some-kanavien kautta.
Hakemuksen lähettämisen jälkeen kannattaa soittaa työnantajalle. Puhelun aikana on mahdollisuus kysyä kysymyksiä hakuprosessiin liittyen, mutta vältä kysymästä täysin itsestään selviä asioita.
Jos haet esimerkiksi liikkeeseen töihin, paikan päällä vierailu voi olla hyvä idea. Jos kyse on isommasta ketjusta, paikalla tuskin on ketään, joka voi vaikuttaa rekrytointeihin. Toisaalta käymällä paikan päällä saat heti hyvän kontaktin työnantajaan ja jäät varmasti henkilön mieleen. Uusi työpaikka voi löytyä myös esimerkiksi rekrytointimessuilta. Katso tästä myös Duunitorin ohjeet miten valmistaudun työhaastatteluun.
Kuinka haen oman alani kesätöitä?
Joissakin työpaikoissa vaaditaan oman alan koulutusta tai ainakin, että opiskelee alaa parhaillaan. Kesätyö tai työharjoittelu oman alan yrityksessä on oiva ponnahduslauta opiskelijalle, vaikka työsuhde olisikin vain määräaikainen. Kannattaa siis ottaa selvää omalla alalla toimivista yrityksistä ja hakea rohkeasti myös tuntemattomiin firmoihin. Mitä tunnetumpi yritys, sitä enemmän he vastaanottavat työhakemuksia ja sitä enemmän on kilpailua.
Perinteisten työnhakukanavien lisäksi oman alan työpaikkoja kannattaa katsoa myös koulun ilmoitustauluilta ja intrasta. Yritykset, jotka hakevat nimenomaan alan opiskelijoita, ilmoittavat yleensä näiden kanavien kautta.
Työhakemuksessa ja ansioluettelossa kannattaa kertoa, mitä alaa opiskelee, mitä kursseja on käynyt ja mitä on oppinut. Työhakemuksessa kannattaa myös ehdottomasti tuoda esille, mikä omassa alassa ja kyseisessä yrityksessä kiinnostaa.
Mistä kesätöitä kannattaa etsiä?
Internet ja sosiaalinen media ovat nousseet tärkeiksi rekrytointikanaviksi perinteisten medioiden rinnalle ja työnhakuprosessi on siirtynyt vahvasti nettiin. Duunitori.fi kerää avoimia työpaikkoja useasta eri lähteestä ja oman sivumme lisäksi löydät kesätyösivujamme Facebookista ja Twitteristä.
Kesätyöpaikkoja löytyy myös yritysten omilta sivuilta, monilta erilaisilta työnhakusivuilta, henkilöstövuokrausta tekevien yritysten sivuilta jasosiaalisesta mediasta. Kevään aikana järjestetään paljon rekrytointimessuja ympäri Suomea. Messuilla on hyvä tilaisuus päästä tutustumaan ja luomaan kontakteja yrityksiin.
Työpaikan löytäminen ja saaminen helpottuu, kun aloittaa verkostoitumisen jo opiskeluaikana. Mieti, onko tuttavapiirissäsi joku, joka työskentelee tai tuntee jonkun joka työskentelee haluamallasi alalla. Heiltä kannattaa kysyä vinkkejä mahdollisista työnantajista ja uramahdollisuuksista.
5. helmikuuta julkistettiin Suomen parhaat työpaikat vuonna 2015. Lista koostuu kolmesta sarjasta: pienten organisaatioiden sarjasta (15-49 työntekijää), yleisestä sarjasta (50-499 työntekijää) ja suurten organisaatioiden sarjasta (vähintään 500 työntekijää).
Ykkössijat pysyivät jokaisessa kolmessa sarjassa samana kuin vuonna 2014. Yleisessä sarjassa kärkeen nousi jälleen Tampereelta lähtöisin oleva ohjelmistotalo Vincit ja suurten sarjassa kärjessä oli Alko. Pienten yritysten sarjan ykkösenä olilääkkeitä kehittävän ja markkinoivan amerikkalaisen Amgenin sivuliike Suomessa.
Suomen parhaat työpaikat kasvoivat taloustilanteesta huolimatta viime vuonna jopa yli 15 prosenttia ja 50 Suomen parasta työpaikkaa sai yhteensä lähes 70 000 työhakemusta. Tutkimukseen osallistui 153 organisaatiota, joissa työskentelee yhteensä noin 46 000 työntekijää.
Tutkimukseen sisältyy sekä henkilöstökysely että Culture Audit -selvitys organisaation johtamiskäytännöistä. Henkilöstön mielipiteet vaikuttavat lopputulokseen enemmän kuin johtamiskäytännöt.
Great Place to Work® tutkii ja palkitsee johtavia työpaikkoja noin 50 maassa. Tutkimus perustuu yli 10 miljoonalta työntekijältä kerättyihin tietoihin.Suomen parhaat työpaikat -tutkimusta on toteutettu vuodesta 2002 lähtien. Lue lisää: Great Place to Work
Oletko kunnianhimoinan, ennakkoluuloton ja kaipaat uusia haasteita? Uramahdollisuudet startup-yrityksissä ovat kasvattaneet suosiotaan ja Duunitorin kyselyn mukaan jopa 90 % työnhakijoista voisi kuvitella työskentelevänsä kasvuyrityksessä. Mikäli kuitenkin vielä epäröit uudelle uralle lähtöä, vilkaise kuusi syytä työskennellä startupissaja käy tutustumassa mielenkiintoisiin työpaikkoihin Duunitorilta!
Poimimme tähän artikkeliin uusimpia työpaikkoja startup-yrityksissä. Jos haluat myös jatkossa pysyä ajan tasalla uusista työpaikoista, kannattaa tilata Duunitorin työpaikkavahti, joka lähettää sinulle kerran päivässä sähköpostin aina, kun hakuasi vastaava työpaikka julkaistaan sivullamme. Pystyt rajaamaan haun nimikkeen, toimialan ja jopa paikkakunnan perusteella, sekä voit tilata myös useamman työpaikkavahdin. Näin teet työnhaustasi yksinkertaista ja helppoa – uusi työpaikkasi on lähempänä kuin uskotkaan!
Haaveiletko kesätyöpaikasta, mutta oikeiden työpaikkojen löytäminen tuntuu hankalalta ja aikaa vievältä? Duunitorin sivuilta löydät uusimmat kesätyöpaikkailmoitukset helposti ja nopeasti. Myös seuraamalla kesätyöpaikkakaupunkien Facebook-sivuja varmistat, ettei haluamasi työmahdollisuus mene ohitse!
Julkaisemme joka viikko artikkelin, johon keräämme uusimmat kesätyöpaikkahaut. Tämän lisäksi löydät sivuiltamme myös paljon vinkkejä itse työnhakuun liittyen.
Sosiaalinen media on jo nyt muuttanut työnhakua ja antanut työnhakijoille uusia kanavia ja keinoja avoimien työpaikkojen löytämiseen. Tutkimme vuoden alussa Duunitorilla työnhakijoiden aktiivisuutta ja suosituimpien sosiaalisen median kanavien käyttöä työnhaussa. Saimme kyselyyn yli 900 vastausta.
Facebook on edelleen suosituin
Reilu kolmannes työnhakijoista selaa työpaikkoja mobiililaitteella ja yhä useampi hyödyntää sosiaalista mediaa työnhaussa, kävijäkyselymme perusteella jopa 66 prosenttia. Kyselyyn vastanneista joka neljäs työnhakija etsii Duunitorilta kesätyöpaikkoja ja noin puolet etsii kokoaikatyötä.
Mitkä eri sosiaalisen median kanavat ovat suosituimpia työnhakijoiden keskuudessa? Kyselystä selviää, että 53 prosenttia työtä hakevista on käyttänyt Facebookia työnhaun tukena, kun Twitteriä on käyttänyt vain joka kymmenes. Kyselyyn vastanneista vain 26 prosenttia kertoi käyttäneensä LinkedIniä työnhaussa.
Työpaikkoja etsitään ajasta ja paikasta riippumatta
Yhdysvalloista lähtöisin oleva Jobvite julkaisi hiljattain vuoden 2015 Job Seeker Nation Studyn, jossa tutkittiin miten työnhakijat etsivät ja löytävät uusia uramahdollisuuksia.
Teknologia ja some mahdollistavat sen, että työpaikkoja etsitään käytännössä missä ja milloin vain. Jobviten tutkimuksen mukaan työnhakijat selaavat työpaikkoja esimerkiksi työmatkalla (38 %) ja toimistolla (30%).
Raportin mukaan sosiaalista mediaa hyödyntävistä työnhakijoista 67 prosenttia käyttää Facebookia, 45 prosenttia Twitteriä ja 40 prosenttia LinkedIniä. Suosituimpien some-kanavien rinnalle on nousemassa myös uusia vaihtoehtoja. Uusista kanavista työnhakijat ovat hyödyntäneet muun muassa Instagramia ja Pinterestiä.
Vaikka rapakon toisella puolella ylistetään somen mahtia ja painotetaan, että kaikkihan etsivät työpaikkoja mobiilissa, Suomessa uusiin palveluihin tutustuminen vie oman aikansa. Nyt jos koskaan sekä rekrytoijien että työnhakijoiden kannattaa hyödyntää sosiaalisen median tarjoamat mahdollisuudet. Pienistä soraäänistä välittämättä voimme vakuuttaa, että sosiaalinen media vaikuttaa rekrytointiprosesseihin tulevaisuudessa entistä enemmän, myös Suomessa.
Mitä mieltä olet, onko sosiaalinen media muuttanut työnhakua? Kommentoi tätä artikkelia ja osallistu keskusteluun!
Oletko suunnittelemassa uusien osaajien rekrytointia? Tai kaipaatko pikaisesti apua työnhakijoiden tavoittamiseen? Duunitorin kautta saat ilmoituksesi näkyviin myös Facebookiin, Twitteriin ja LinkedIniin. Lue lisää Duunitorin ilmoituskampanjasta: Duunitori – Työnantajille
Oletko kunnianhimoinan, ennakkoluuloton ja kaipaat uusia haasteita? Uramahdollisuudet startup-yrityksissä ovat kasvattaneet suosiotaan ja Duunitorin kyselyn mukaan jopa 90 % työnhakijoista voisi kuvitella työskentelevänsä kasvuyrityksessä. Mikäli kuitenkin vielä epäröit uudelle uralle lähtöä, vilkaise kuusi syytä työskennellä startup-yrityksessäja käy tutustumassa mielenkiintoisiin työpaikkoihin Duunitorilla!
Poimimme tähän artikkeliin uusimpia työpaikkoja startup-yrityksissä. Jos haluat myös jatkossa pysyä ajan tasalla uusista työpaikoista, kannattaa tilata Duunitorin työpaikkavahti, joka lähettää sinulle kerran päivässä sähköpostin aina, kun hakuasi vastaava työpaikka julkaistaan sivullamme. Pystyt rajaamaan haun nimikkeen, toimialan ja jopa paikkakunnan perusteella, sekä voit tilata myös useamman työpaikkavahdin. Näin teet työnhaustasi yksinkertaista ja helppoa – uusi työpaikkasi on lähempänä kuin uskotkaan!
Inflight Manager Hanna Paananen on tehnyt Finnairilla töitä 26 vuotta.Tällä hetkellä hän toimii esimiehenä 15:lle Inflight Supervisorille.
Inflight Supervisor Joonas Nurmi aloitti työt Finnairilla yhdeksän vuotta sitten stuerttina ja tällä hetkellä hän toimii 65 purserin esimiehenä.
Ilmailuala ja alan ammattilaisten työnkuva herättää monissa ihastusta ja uteliaisuutta. Mitä tapahtuu ennen lentoa, mitä kaikkea henkilökunnan työ vaatii ja miten matkustamoon pääsee töihin? Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua matkustamohenkilökunnan työhön. Hyppää siis mukaan kun Finnairin asiantuntijat kertovat, minkälaista on arki pilvien yläpuolella. Tämä artikkeli on osa ilmailualasta kertovaa juttusarjaa, joka on toteutettu yhteistyössä Finnairin kanssa. Tutustu myös uusien tulokkaiden opiskelupaikkaan: Finnair Flight Academy: Täällä opiskelevat uudet lentoemännät ja stuertit sekä siihen, kuinka matkustamohenkilökunnan työ on muuttunut: Finnairin työntekijät kertovat: Näin työ matkustamossa on muuttunut vuosien varrella.
Oletko kiinnostunut työpaikasta pilvien päällä? Katso yhdeksän asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon:
1. Koulutuksen kautta kentälle
”Pitää olla positiivinen asenne sekä uteliaisuutta uusiin asioihin ja ihmisiin.”
Kuvan henkilöt eivät liity artikkeliin / Kuva: Finnair
Oletko haaveillut työstä matkustamossa? Ennen lentoemännäksi ja stuertiksi ryhtymistä pitää käydä läpi koulutus, johon pääsevät ne hakijat, jotka täyttävät tietyt kriteerit ja ominaisuudet. Näitä ovat esimerkiksi sosiaalisuus, vuorovaikutustaidot sekä positiivinen ja reipas asenne työntekoon. Lisäksi Inflight Manager Hanna Paananen painottaa hyvänä ominaisuutena uteliaisuutta uusiin asioihin ja ihmisiin.
”Pitää olla avoin, tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, olla kielitaitoinen ja ihmisistä kiinnostunut. Lisäksi työssä vaaditaan paineensietokykyä ja perusrauhallisuutta. Työssä ei voi hätääntyä, vaan pitää osata sopeutua ja muuntautua erilaisten tilanteiden mukaan”, Inflight Supervisor Joonas Nurmi kertoo.
Kaikkein olennaisinta koulutuksessa on tietenkin turvallisuus. ”Siihen sisältyvät viranomaisten vaatimukset, jotka on opittava koulutuksen aikana. Lisäksi opetellaan asiakaspalvelutaitoja ja Finnairin palveluun liittyviä piirteitä, mutta työpaikan turvallisuuskulttuuri on tärkein.” Turvallisuuteen kuuluvat myös työntekijöiden vuosittaiset kertaukset ja fyysiset testit. ”Meidän pitää muun muassa osata käyttää koneen hätäuloskäyntejä, toimia pakkotilanteessa, evakuoida, savusukeltaa ja antaa ensiapua, sekä paljon muuta”, Paananen sanoo.
2. Turvallisuus ennen kaikkea
”On vain yksi tapa toimia oikein eri tilanteissa.”
Kuvan henkilö ei liity artikkeliin / Kuva: Finnair
Muistitko laittaa puhelimesi lentotilaan ennen nousua ja laskua? Tiedätkö missä sijaitsee lähin hätäuloskäynti? Lentokoneessa kaikki perustuu turvallisuuteen, mikä näkyy matkustajille esimerkiksi tarkan ohjeistuksen ja suositusten kautta. Vaikka lentohenkilökunnan työhön sisältyy myös asiakaspalvelua, he ovat koneessa lähtökohtaisesti juuri sinun turvallisuutesi vuoksi.
Jo rekrytointivaiheessa kiinnitetään huomiota hakijan fyysiseen terveyteen. ”Tietyt asiat tulevat jo haastattelun aikana esille, mutta jos koulutuksessa huomataan, ettei jokin asia olekaan mallikkaasti, voi koulutuksen hakijan osalta vielä keskeyttää. Sitten on vielä koeaika, jolloin prosessi voi jäädä kesken”, Paananen kertoo.
Koulutuksesta lähtien Finnairilla painotetaan turvakulttuurin tärkeyttä. “Onvain yksi tapa toimia oikein eri tilanteissa. Asioiden on oltava juuri tietyllä tavalla, turvallisuuden osalta ei voi soveltaa. Koulutukseen sisältyy myös kokeita ja testejä, jotka pitää tehdä juuri niin kuin on ohjeistettu eikä yhtään sivusta. Tämä voi tulla yllätyksenä, jos tulee muualta lentomaailmaan”, Nurmi kertoo.
3. Mitä tapahtuu ennen koneen nousua
”Taustalla tapahtuu paljon asioita, jotka eivät näy matkustajille.”
Kuvan henkilö ei liity artikkeliin / Kuva: Finnair
Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu ennen kuin astut lentokoneeseen tai kun koneen pyörät irtoavat maasta? ”Teemme lennolla paljon asioita, jotka eivät näy matkustajille ja ne liittyvät erityisesti turvapuoleen”, Nurmi sanoo. Ennen matkustajien opastamista istumapaikoille ja turvaohjeiden läpikäymistä henkilökunta käy koneen sisällä läpi, että kaikki toimii niin kuin pitääkin ja matka sujuu mutkitta.
”Tarkistamme, että kaikki on niin kuin pitääkin olla, jotta lento voidaan viedä turvallisesti loppuun. Myös lennon aikana tulee koko ajan varmistaa, että kaikilla matkustajilla on hyvä olla. Koneessa on paljon ihmisiä ja asiakaspalvelutyössä voi tapahtua odottamattomia asioita”, Nurmi kertoo.
4. Tieto auttaa jännittävää matkustajaa
”Työssä oppii myös lukemaan ihmisiä.”
Kuvan henkilöt eivät liity artikkeliin / Kuva: Finnair
Parasta työssä ovat Paanasen ja Nurmen mielestä asiakkaat. ”Täytyy olla kiinnostunut ihmisistä, jos on kiinnostunut tästä työstä”, Paananen korostaa. ”Jos joka päivä olisi samanlainen niin työ ei olisi yhtään niin antoisaa. Myös työkaverit vaihtuvat joka päivä”, Nurmi paljastaa.
Vaikka lentäminen on tullut mahdolliseksi lähes jokaiselle, matkustaminen on monelle vielä jännä paikka. Miten toimitaan asiakkaan kanssa, joka jännittää tai jopa pelkää matkustamista? ”Ihmisen kehonkielestä pystyy aika paljon tulkitsemaan tilannetta, kun hän astuu koneeseen. Pelkäävä asiakas sanoo usein jo alussa, että heitä jännittää. Meillä on omat toimintamallit, voimme vaikka kertoa yksityiskohtia lennosta jos asiakas haluaa kuulla. Joskus saatetaan tuoda lentäjäkin siihen mukaan kertomaan asioista, jotka askarruttavat matkustajaa”, Nurmi kertoo.
5. Hierarkia tuo selkeyttä työhön
”Kapteeni on koneen päällikkö.”
Kuvan henkilöt eivät liity artikkeliin / Kuva: Finnair
Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että lentokoneessa henkilökunnalla on jokaisella selkeät roolit. Kapteeni on koneen päällikkö ja hänen kanssaan ohjaamossa on perämies. Matkustamon puolella on purseri, joka on matkustamon päällikkö. Pitkillä lennoilla voi olla myös kaksi purseria.
”Henkilömäärä vaihtelee konetyypistä riippuen, mutta lyhyillä Euroopan lennoilla on 3-5 henkilöä matkustamossa. Kaukoreiteillä työntekijöitä on minimissään kahdeksan riippuen matkustajamäärästä, konetyypistä ja matkustajapaikoista.”
Miten toimii ohjaamon ja matkustamon välinen dynamiikka? ”Olemme yhtä tiimiä koneessa ja hyvää kommunikointia edellytetään jo turvakoulutuksessa. Vaikka koulutuksemme onkin erilainen, työskentelykulttuuri on se, että pelaamme samaan maaliin ja tavoitteena on asiakkaan onnistunut kokemus”, Paananen kertoo.
6. Aikaero vaikuttaa myös konkareihin
”Täytyy muistaa pitää omasta terveydestä huolta, että jaksaa.”
Kuvan henkilö ei liity artikkeliin / Kuva: Finnair
Matkustamohenkilökunta saa joka kuukausi työvuorolistat, jossa selviää sen kuukauden lennot. Joskus kohde voi tulla yllätyksenä. ”Työhön kuuluu välillä päivystämistä sairaustapauksien varalle, jolloin olet tavallaan varamiehenä. Silloin ei välttämättä tiedä, mistä päin maailmaa seuraavana aamuna herää”,Nurmi kertoo.
Ovatko lentoemännät ja stuertit tottuneita aikaeroihin ja pitkiin yölentoihin? ”Joskus aikaerosta toipuminen ja rytmiin pääseminen voi olla haastavaa. Se on yksilöllistä. Sen oppii, että täytyy pitää itsestään huolta”, Paananen myöntää. ”Jos lennämme New Yorkiin, niin emme lennä heti takaisin. Meillä on viranomaisilta määräykset lepoajoista, mutta emme myöskään ole pitkiä aikoja maailmalla.” Oleskelun pituus riippuu siitä, että kuinka monta kertaa viikossa matkustamohenkilökunta operoi kohteeseen.
7. Työ on entistä hektisempää
”Alaan liittyy myös vanhan ajan glamouria, mutta todellisuus on myös paljon muuta.”
Kuvan henkilö ei liity artikkeliin / Kuva: Finnair
Hanna Paananen on ehtinyt tehdä jo pitkän uran Finnairilla ja hän tietää, miten paljon ala on vuosien aikana muuttunut: ”Lentoliikenteen yleistyttyä ihmiset haluavat liikkua enemmän ja haluamme palvella asiakkaita niin, että tarjontaa on enemmän eri kohteisiin.”
Työ on Paanasen mukaan muuttunut myös paljon fyysisemmäksi ja hektisemmäksi. Asiakkaat odottavat yksilöllistä palvelua ja heidän toiveisiin pyritään vastaamaan. Myös Finnairin lentokoneet ovat modernimpia. ”Täytyy oppia käsittelemään tietotekniikkaa ja ymmärtämään miten viihdejärjestelmät toimivat. Kehitys on myös omalta osaltaan helpottanut työtä.”
8. Lentämiseen ei koskaan kyllästy
“Meidän työpaikalla paistaa aina aurinko.”
Kuva: Finnair
Nurmi ja Paananen aloittivat työt Finnairilla jo nuorena, matkustamon eli cabinin puolella. “Lensin 10 vuotta lentoemäntänä, jonka jälkeen keskityin business-luokan palveluihin. 10 vuoden jälkeen tämä erikoisryhmä lakkautettiin ja sen jälkeen aloitin työt purserina”, Paananen kertoo. Nurmi aloitti stuerttina yhdeksän vuotta sitten. Tällä hetkellä molemmat toimivat esimiestehtävissä ja työnkuvaan kuuluu myös hallinnollisia tehtäviä noin kaksi viikkoa kuukaudesta.
“Voit edetä talon sisällä hyvin erilaisiin tehtäviin, se on kuin uudentyyppinen korkeakoulu, jonka työntekijöitä arvostetaan sekä yhtiön sisällä että ulkopuolella”, Nurmi kertoo. Kokemuksen kartuttua voi siis kouluttautua lisää, esimerkiksi kehittää myynti-, palvelu- ja esimiestaitoja, osallistua tuotekehitykseen tai hakeutua projekteihin yhtiön sisällä. Vaikka molemmilla on useita vuosia takana alalla, työ taivaalla ei ole koskaan kyllästyttänyt. Toisaalta harva pystyy sanomaan, että omalla työpaikalla on aina aurinkoista päivästä riippumatta.
9. Työura pilvien päällä
“Ilmailualassa on oma hohtonsa ja se viehätys kun jalat irtoavat maasta.”
Kuvan henkilö ei liity artikkeliin / Kuva: Finnair
Vaikka lentäminen voi olla arkipäivää monelle, liittyy työnkuvaan myös tiettyä ainutlaatuisuutta. Onhan melko eksoottista lentää maailman toiselle puolen 10-12 tunnissa Suomesta asti. “Täytyy myöntää, että kyllä minulla menee aina kylmät väreet vieläkin, kun näen Finnairin koneen lentämässä”, Paananen paljastaa.
Paanaselle lentoemännän työ oli jo nuorena unelmien ammatti: “Minulla oli myös tuttavia Finnairilla töissä ja ihailin heitä ja miten he kertoivat työnantajastaan.” Myös Nurmi kertoo arvostaneensa Finnairia työnantajana. “Enkä ole koskaan joutunut pettymään. Siksi olen ollut täällä niin pitkään, vaikka en aloittaessani ajatellut, että tästä tulee se minun urani.”
Paananen ja Nurmi kannustavat hakemaan Finnairille, mikäli ihmisten kanssa työskentely tuntuu luontevalta ja vaativa kansainvälinen työ kiinnostaa. “Finnairilla pääset osaksi kansainvälistä voittajatiimiä ja tekemään töitä asiakkaiden hyväksi”, Paananen sanoo. “Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus hakea”, Nurmi komppaa.
Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää työnhaussa, sillä sen kautta voit löytää monia mielenkiintoisia uramahdollisuuksia ja tutustua työnantajiin. Me Duunitorilla haluamme tehdä työnhausta helpompaa ja tästä syystä olemme tuoneet avoimet työpaikat myös LinkedIniin. Joko sinä olet LinkedInissä? Seuraa haluamaasi sivua ja saat automaattisesti työpaikkailmoitukset suoraan etusivulle.
Duunitorin työpaikkasivuja löydät LinkedInin lisäksi myös Facebookista, Twitteristä ja Google+:sta.
Tällä hetkellä LinkedInistä löytyy yhdeksän työpaikkasivua Duunitorin oman sivun lisäksi. Klikkaa follow-nappia haluamasi sivun alapuolella ja pääset heti seuraamaan oman alasi työpaikkoja LinkedInissä.
Uutta työtä etsimässä? Nämä yritykset rekrytoivat uusia osaajia juuri nyt. Töitä löytyy muun muassa IT- ja ohjelmistoalan ammattilaisille, myynnin aloittelijoille ja konkareille, taloushallinnon osaajille sekä viestinnän, markkinoinnin ja myynnin ammattilaisille. Lue lisää mielenkiintoisista tehtävistä alta. Huomoi, että osassa tehtävistä haku umpeutuu jo tällä viikolla!
Ravintola-alan osaajia Hanko Sushille
Liity sushiperheeseen! Suomen johtava sushiravintolaketju rekrytoi uusia osaajia Jyväskylään ja Helsinkiin.
Kokkeja ja tarjoilijoita haetaan uusiin avautuviin ravintoloihin Jyväskylään. Koulutamme kaikki työntekijät tehtäviinsä, joten kokin tai tarjoilijan koulutus ei ole välttämätön mutta eduksi.
Reipasta vuoropäällikköä etsitään Vallilan Teollisuuskadulle avautuvaan Hanko Sushi -ravintolaan.Pidät kiireestä ja arjen yllätyksistä. Olet maailman paras asiakaspalvelija ja muuntaudut tarvittaessa myös kokiksi. Kuulostaako sinulta?
Positio:Vuoropäällikkö Yritys: Hanko Sushi / Royal Ravintolat Oy Sijainti: Helsinki Hakuaika päättyy: 25.10.2015 Hae työpaikkaa »
Myynnin aloittelijaa haetaan
Voisiko myyntityö olla sinun urasi? Onko sinulla businessälyä, mutta ei välttämättä myyntikokemusta? Academic Work uskoo, että asenne ratkaisee, taidot voidaan opettaa! Haluatko liittyä mukaan kunnianhimoiseen, rohkeaan ja heittäytyvään porukkaan? Sopii myös juuri valmistumassa olevalle!
Yksi maailman suurimmista teknokemian tuotteiden valmistajista, ZEP, hakee nyt B2B-myyntijohtajaa. Työ on pääosin johtamista, myyjien ohjaamista, kouluttamista, oman myynnin tekemistä ja asiakashallintaa. Yritys tarjoaa alan parhaan palkan. Mitä vielä odotat?
Academic Working markkinointipäällikkönä vastaat Suomen markkinointitiimin johtamisesta, brändin kehittämisestä, markkinointiprosessien sujuvuudesta ja liiketoiminnan tukemisesta markkinoinnin keinoin. Onko sinulla aiempaa esimieskokemusta ja muutaman vuoden työkokemus esimerkiksi markkinoinnista? Lue lisää mahtavasta tilaisuudesta!
Uudistuva Vakuutuskustannus- ja koulutus Oy FINVA hakee vakituiseen työsuhteeseen uuteen perustettavaan tehtävään myynti- ja markkinointipäällikköä vastaamaan FINVAn palvelutarjonnan myynnistä ja markkinoinnista sekä viestinnästä. Haku haastavaan ja takuulla monipuoliseen tehtävään on nyt auki.
Suomalainen perheyritys Verman hakee energistä aluepäällikköä pääkaupunkiseudulle! Verman markkinoi ravintolisiä, resepti- ja itsehoitolääkkeitä sekä haavanhoitotarvikkeita. Ensisijaisia asiakkaitasi ovat myyntialueen apteekit, mutta pystyt toimimaan sujuvasti myös muiden terveydenhuollon sidosryhmien kanssa. Kokemus FMCG- tai OTC-myyntityöstä on eduksi! Tehtävä edellyttää matkustamista.
Sisäisen laskennan ja raportoinnin velhoa kaivataan
Med Group on voimakkaassa kasvuvaiheessa oleva sosiaali- ja terveydenhuoltoalan edelläkävijä. Yritys hakee nyt taloushallinnon kehityspäällikköä vastaamaan yrityksen sisäisen laskennan ja raportoinnin kehittämisestä. Englannin kielen taitoa vaaditaan, ruotsi on eduksi.
Tecnotreella monta paikkaa auki Espoossa ja Tampereella
Tecnotree is a global provider of telecom IT solutions for the management of products, customers and revenue. Tecnotree helps communications service providers to transform their business towards a marketplace of digital services. The company is now recruiting new talents to join the success story!
Do you already have some experience in Test Automation? Here is an opportunity to bring your expertise to new heights. Tecnotree is looking for a Test Automation Lead who will be responsible for defining and implementing the test automation framework for product creation and continuous delivery.
Are you a hands-on person with multiple years of experience in software business? Tecnotree is looking for a Chief Software Architect to join their team of top software professionals. You will work with the upcoming & state-of-the-art technologies to help communication service providers transform & monetize their business with evolving consumer needs and technologies.
Are you eager to learn new technologies, motivated to think differently and define new solutions for customer problems? Would you like to work at the forefront of change in software business? Tecnotree is looking for a Senior Manager to translate the operator needs to SW requirements and bring cutting-edge products and services to life.
Onko sinulla kokemusta web-ohjelmistokehityksestä (PHP, Javascript, CSS, HTML5) sekä tietokannoista (mm. MySQL, MongoDB)? Frontend -osaaminen / visuaalinen suunnittelu, Ruby on Rails-, Drupal- sekä Linux -osaaminen on eduksi. Vakituinen työsuhde tarjolla!
Positio: PHP-Kehittäjä Yritys: Evolvit CRM-services Oy Sijainti: Jyväskylä Hakuaika päättyy: 30.10.2015 Hae työpaikkaa »
Oletko yrittäjähenkinen devaaja?
Haluatko mukaan uuteen perustettavaan yritykseen, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita toteutuksia aina yritysilmeen suunnittelusta verkkosivujen ja -palveluiden toteutukseen? Nyt etsitään yrittäjähenkistä devaajaa, joka haluaa lähteä rakentamaan laatutietoista yritystä. Lue lisää!
Relacom Finland Oyon valtakunnallisesti toimiva palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan saamaan enemmän etua verkko- ja järjestelmäinvestoinneistaan. Yrityksellä on nyt paljon avoimia työpaikkoja!
Relacom hakee ICTN Services – yksikköönsä neljää mobiiliasentajaa Kouvolaan (2) ja Lappeenrantaan (2). Työtehtäviin kuuluu mobiilitukiasemien ylläpito, kuitu- ja kuparikaapeleiden korjaukset, verkosto-, masto-, KTV- ja transmissiolaitteisiin liittyvät asennus- ja viankorjaustehtävät, kaapelinnäytöt sekä liittymäasennus- ja viankorjaustehtävät.
Sähköverkkosuunnittelijoita eri puolille Suomea, harjoittelija Espooseen
Relacom hakee Power-liiketoimintayksikköön sähköverkkosuunnittelijaa sekä sähköverkkosuunnittelija-harjoittelijaa. Työtehtävät pitävät sisällään sähkö- ja maastosuunnittelua, sähköverkon rakentamista, kunnossapitoa ja viankorjausta. Harjoittelijan työtehtävät sopivat hyvin esimerkiksi opiskelujen loppuvaiheessa olevalle sähkövoimatekniikan insinöörille.
Toimisto-, taloushallinto-, markkinointi- ja farmasian alan töitä
Haetko töitä toimisto-, taloushallinto-, myynti-, markkinointi-, IT-, teollisuus- tai farmasia-alalta? Duunitorilta löytyy nyt entistä enemmän avoimia työpaikkoja, sillä nyt myös Eilakaisla Oy:n avoimet työpaikat löytyvät suoraan Duunitorilta. Käy kurkkaamassa yrityksen kaikki avoimet työpaikat. Katso kaikki paikat »
Virolaiset yritykset, kuten Tieto Estonia, Transferwise, Skype ja monet muut rekrytoivat parhaillaan uusia osaajia Suomesta. Lue minkälaista on arki ja työelämä Suomenlahden toisella puolella!
”Olin miettinyt monesti ulkomaille lähtöä. Viro tuli vähän yllätyksenä, vaikka olinkin lukenut, että täällä on paljon IT-alan paikkoja”, kertoo Jarkko Räihä, Service desk specialist Tieto Estonialta. Räihä on yksi monista suomalaisista, jotka ovat muuttaneet työn perässä Viroon. Tieto on Pohjoismaiden suurin IT-palvelualan yritys, joka työllistää noin 13 000 ammattilaista yli 20 maassa. Tieto Estonia rekrytoi parhaillaan useita suomen ja ruotsin kielen taitoisia IT-asiantuntijoita Viroon. Räihä muutti Viroon kesällä 2015.
Työnantaja auttoi kotoutumisessa
”Olin jo ehtinyt hakea moneen paikkaan Suomessa, kun huomasin Tiedon ilmoituksen. Ajattelin, että voisi kokeilla hakea sinne ja pääsin Skype-haastatteluun. Aloitin työt Tieto Estonialla kesäkuussa.”
Vaikka uusi ura löytyi sattumalta, Räihä on tyytyväinen päätökseensä. Kotoutuminen uuteen maahan sujui helposti työnantajan avustuksella. ”En tuntenut ketään Virosta ennen kuin lähdin, mutta Tiedolla oli kaikki tosi hyvin järjestetty. Työnantaja auttoi asunnon ja henkilökortin hankkimisessa ja kaikessa muussa.” Kiitosta saavat Räihän mukaan myös mukava työporukka ja työpaikan rento ilmapiiri.
Työkielenä suomi ja englanti
Asiakastukitiimi, jossa Räihä työskentelee, koostuu pääosin muista suomalaisista ja myös asiakkaat ovat suomalaisia. Kun Tiedon suomalaisen asiakasyrityksen työntekijä on vaikkapa unohtanut salasanansa ja soittaa neuvoa, puhelin hälyttää Tallinnassa. Monimutkaisempia ongelmia it-tuki ratkoo ryhmässä tai ohjaa eteenpäin.
IT-sektori työllistää tällä hetkellä eniten suomalaisia Virossa (14 %), jonka jälkeen tulee kaupan ala (12 %). Teollisuuden ja tuotannon, koulutustoiminnan sekä markkinointi-, mainonta- ja media-alan ilmoittaa toimialakseen 9 % ja matkailualan 7 % vironsuomalaisista.
Työkulttuuri on helppo omaksua
Räihä ei ole huomannut merkittäviä eroja suomalaisen ja virolaisen työkulttuurin välillä. ”Hommat hoidetaan ihan niin kuin Suomessakin, mutta ehkä täällä työntekijä voi saada vähän enemmän vastuuta.” Virolaisten IT-alan firmojen matala, läpinäkyvä ja epämuodollinen organisaatiohierarkia onkin monille länsimaisille maahanmuuttajille yksi tärkeimmistä syistä muuttaa Viroon. Työkulttuuri mahdollistaa vaivattomamman ja nopeamman urakehityksen. ”Tiedolla on hyvät henkilöstöedut ja mahdollisuus kehittyä työntekijänä”, Räihä kertoo.
Suurin osa vironsuomalaisista asuu Tallinnassa
Valtaosa (67 %) vironsuomalaisista kertoo käyttävänsä Virossa enemmän ravintolapalveluita kuin Suomessa. ”Virossa on edullinen hintataso. Käyn enemmän ulkona syömässä, sillä täällä on edullisempaa kuin Suomessa”, Räihä sanoo.
”Suosittelen Viroa ehdottomasti myös muille suomalaisille. Tänne on niin helppo tulla. Jos haluaa vaihtelua Suomeen ja ulkomailta työkokemusta, niin ei tarvitse kuin hypätä lauttaan ja matkustaa parissa tunnissa tänne. Tallinna on myös mukava kaupunki asustella.”
Vuosi lähestyy pikkuhiljaa loppuaan ja monet yritykset tarvitsevat lisää apua varsinkin joulusesonkiin. Joulun alla nuorilla ja opiskelijoilla on erinomainen mahdollisuus lisätienestiin ja työkokemuksen kartuttamiseen. Ilahduttavaa on, että moneen paikkaan voi päästä myös ilman aiempaa työkokemusta. Avoimia työpaikkoja sesonkiapulaiseksi on ympäri Suomen. Jos mielit töihin kausiapulaiseksi, nyt kannattaa toimia.
Töihin joulusesongiksi? Katso nämä työpaikat
Työpaikkoja löytyy muun muassa myyntialalta erilaisista tehtävistä, ravintoloista, siivousalalta ja hiihtokeskuksista. Vai haluaisitko kenties toivottaa hyvää joulumieltä Joulupukkina? Muun muassa tällaisia paikkoja on auki joulun ajaksi:
Pidätkö muodista ja vaatteista? Myyjän paikka auki vaateliikkeessä
Pidätkö muodista ja vaatteista? Aleksanterinkadun Dressman etsii työntekijää
Haluatko pitää hauskaa töissä? Irtoaako hymy asiakkaille kiireenkin keskellä? Jos pidät lisäksi vaatteista ja muodista, voi tämä olla sinun paikkasi! Dressman hakee myyjää / kiireapulaista joulun ajaksi Helsinkiin Aleksanterinkadun myymälään.
Joulu Suomi kaipaa ympäri Suomen sanavalmiita ja mahdollisesti jopa laulutaitoisia, tai ainakin mielellään lauluja kuuntelevia, joulupukkeja työskentelemään jouluaatoksi! Talo tarjoaa pukin asun, parran ja muut tarvittavat varusteet.
Sujuuko siivous kuin tanssi? Apua joulun ajan siivouksiin kaivataan
Jos sinulta siivous kuin tanssi, töitä löytyy varmasti!
Helsingissä etsitään reippaita ja iloisia ”tähtitonttuja” apulaiseksi joulun ajan siivouksiin. Jos sinulta sujuu siivous kuin tanssi ja et pelkää fyysistä työtä, lue lisää!
Ahkerille tekijöille töitä joulumyyjänä Tampereella
Innostaako ajatus työkokemuksen karruttamisesta myyntialalla? Aiempaa työkokemusta et tarvitse.
Haluatko päästä oppimaan myynnin saloja? Tampereella PEZ Media Oy hakee ahkeria ja innokkaita joulumyyjiä. Tähän työpaikkaan voi päästä myös ilman työkokemusta – loistava tilaisuus nuorelle!
Luistaako suksi? Sodankylään Ski Resort Luostoon haetaan hiihdonopettajia kaudeksi 2015-2016. Myös joulun ajan sesonkiin etsitään kausiopettajia. Jos viihdyt lumella, hae paikkaa pikaisesti.
Sosiaalista ja ulospäinsuuntautunutta koiravaljakko-opasta etsitään Inariin. Alba Husky Kuukkelilampi etsii suomen ja/tai englannin kielen taitoisia työntekijöitä joulusesonkiin! Työtehtäviin kuuluu muun muassa koirien hoitoa ja safareiden toteutuksia.
Kun kuulet, että Duunitorilla on tälläkin hetkellä yli 13 000 avointa työpaikkaa
Kun kuulet, kuinka paljon Duunitorilla on avoimia työpaikkoja.
Etkö vielä löytänyt sinulle sopivaa työpaikkaa tästä listasta? Ei huolta, käy etsimässä sinua kiinnostava paikka Duunitorilta. Duunitorilta löytyy tälläkin hetkellä yli 13 000 avointa työpaikkaa!
Twitter on loistava paikka verkostoitua uusien ihmisten kanssa ja löytää avoimia työpaikkoja. Työpaikkojen etsiminen suuresta viestimassasta on helppoa, jos vain tietää mistä ja miten hakea.
Lyhyesti Twitter toimii näin: Käyttäjät lähettävät 140 merkin mittaisia julkisia viestejä, eli twiittejä. Twitterissä, toisin kuin Facebookissa, voit seurata ketä tahansa käyttäjää. Lisäksi voit lisätä twiitin suosikiksi tai lähettää sen eteenpäin omille seuraajillesi (retwiitata). Kaipaatko lisää vinkkejä Twitterin käytön aloittamiseen? Katso Piritta Seppälän erittäin hyvä ja kattava Twitter-opas: Näin aloitat Twitterin käytön.
Seuraavaksi muutama vinkki, miten voit hyödyntää Twitteriä työnhaussasi:
1. Lisää profiilikuva ja lyhyt kuvaus
Huomasin kerran Twitterissä twiitin, jossa eräs käyttäjä kommentoi sitä, että niin monella on kuvauksessaan kerrottu vain ammatista. ”Olemme muutakin kuin työmme”, pitää kyllä paikkaansa, mutta 160 merkkiä pitkä kuvaus on oiva paikka kertoa lyhyesti kuka olet ja mitä teet. Jos haluat, voit kertoa hakevasi töitä tai laittaa linkin esimerkiksi LinkedIn-profiiliisi. Se mitä kirjoitat kuvaukseesi, vaikuttaa todella paljon siihen, alkavatko ihmiset seuraamaan sinua.
2. Luo ja jaa sisältöä
Jotkut tykkäävät twiitata paljon omia ajatuksia ja mielipiteitään, toiset taas tykkäävät jakaa eteenpäin heidän mielestään mielenkiintoisia juttuja. Twitterissä kuka tahansa voi nähdä twiittisi, joten kannattaa miettiä ennen kuin päätät avautua huonosta päivästäsi koko maailmalle. Twitterissä ei pysty loruilemaan 140 merkin rajan vuoksi, mikä on hyvä asia, koska silloin sinun on osattava tiivistää ja kertoa ajatuksesi lyhyesti ja ytimekkäästi.
3. Seuraa henkilöitä ja yrityksiä
Ota selvää, ketkä ovat relevantteja henkilöitä sinun alallasi tai alalla jossa haluaisit tehdä töitä ja seuraa heitä. Kun olet seurannut jonkun verran muita, Twitter ehdottaa sinulle lisää saman tyyppisiä henkilöitä, joita voit seurata. Kannattaa myös seurata alan yrityksiä ja rekrytointi- ja henkilöstövuokrausfirmoja, jotka jakavat työpaikkailmoituksia Twitterissä. Ota seurantaan esimerkiksi näitä tilejä:
Myös monet yritykset julkaisevat avoimia työpaikkojaan Twitterissä, joten jos olet kiinnostunut tietyn yrityksen tehtävistä, seuraa heitä ja osallistu aktiivisesti keskusteluun.
4. Hyödynnä hashtageja #
Työpaikkailmoitukset merkitään Twitterissä tyypillisesti esimerkiksi jollain näistä hashtageista #työpaikat, #rekry, #duunit, #työnhaku, #työ, #somerekry, #career, #ura, #avoimettyöpaikat, #rekrytointi ja niin edelleen. Ei siis muuta kuin etsimään! Jos haluat itse hyödyntää rekrytoinneissasi Twitteriä, tee näin: tiivistä 140 merkkiin mistä työssä on kyse, lisää linkki työpaikkailmoitukseen ja sopivat avainsanat, kuten esimerkiksi #myynti #rekry #työpaikat. Kannattaa myös ehdottomasti lisätä työpaikkailmoitukseen liittyvä kuva, sillä sen avulla ilmoitus voidaan huomata helpommin.
Kaipaatko uusia tuulia työelämän saralla? Olitpa sitten etsimässä kesätyötä, osa-aikaista työtä, vakituista työpaikkaa tai lopputyöllesi toimeksiantajaa, niin rekrytointitapahtumat ovat hyvä paikka kartoittaa mahdollisuuksia, tutustua uusiin yrityksiin, tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja verkostoitua. Katso tästä alkuvuoden 2016 tulevat rekrytointitapahtumat. Mikä tapahtuma puuttuu joukosta? Kommentoi alle, niin lisäämme tapahtuman listalle.
Alkuvuoden 2016 rekrytointitapahtumat
Alkuvuodesta kesätyöhaku käy kuumimmillaan, joten tammi-helmikuun aikana rekrytointi- ja työnhakumessuille kannattaa ehdottamasti suunnata. Työmahdollisuuksia löytyy myös muillekin kuin kesätyötä hakeville. Laita tärkeät päivämäärät jo valmiiksi itsellesi kalenteriin ylös.
Länsirannikon suurin poikkitieteellinen akateemisten opiskelijoiden rekrytointitapahtuma Contact 2016 järjestetään Vaasassa Palosaaren merenrantakampuksella tammikuussa. Tapahtumasta voit löytää niin vakituisen paikan, gradun aiheen kuin kesätyöpaikankin. Oletko sinä yksi jopa 12 000 korkeakouluopiskelijasta joita paikalle odotetaan?
Contact Forum, Rekrytointimessut, Helsinki 28.1.2016
Contact Forum on Suomen suurin yhden päivän kestoinen poikkitieteellinen korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu rekrytointitapahtuma. Contact Forumin tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia luoda kontakteja ja työllistyä sekä tutustua yrityksiin. Tule tutustumaan monipuoliseen tarjontaan ja löydä uusia mahdollisuuksia!
Mitä? Contact Forum
Kenelle? Korkeakouluopiskelijoille Milloin? 28.1.2016 Missä? Kaapelitehdas, Helsinki
Yrityspäivät, Kontakti- ja rekrytointitapahtuma, Tampere, 3.–4.2.2016
Yrityspäivät on Suomen suurin kontaktointi- ja rekrytointitapahtuma korkeakouluopiskelijoille. Yrityspäivät järjestetään Tampereen Yliopistolla ja Tampereen Teknillisellä Yliopistolla. Yrityspäivillä on pitkä perinne – tapahtuma järjestetään nyt jo 26. kerran.
Mitä? Yrityspäivät
Kenelle? Ammattikorkeakouluopiskelijat Milloin? 3.–4.2.2016 Missä? Tampereen Yliopisto ja Tampereen Teknillinen Yliopisto
Rekrytori, Rekrytointi- ja koulutustapahtuma, Tampere, 10.2.2016
Pirkanmaan suurin rekrytointi- ja koulutustapahtuma järjestetään jälleen helmikuun alussa Tampereella messukeskuksessa. Tapahtumassa kerrotaan olevan muun muassa Suomen suurin CV-videobaari! Syksyn 2015 tapahtuma oli loppuunmyyty, ja kävijöitä oli 10 000.
Mitä? Rekrytori
Kenelle? Ammattikorkeakouluopiskelijat Milloin? 10.2.2016 Missä? Tampereen messukeskus
Duuniin.net, Ura- ja verkostoitumistapahtuma, Helsinki, 10.2.2016
Duuniin.net -tapahtuman tarkoituksena on luoda kontakteja työnantajien, ammattikorkeakoulun ja opiskelijoiden välille. Tapahtuma on tarkoitettu opintojensa eri vaiheissa oleville ammattikorkeakouluopiskelijoille, jotka etsivät erilaisia työmahdollisuuksia harjoittelusta ja opinnäytetyöstä osa-aika- ja vakituiseen työhöön asti.
Tietoa rekrytointiin ja työnhakuun liittyvistä tapahtumista ja niiden ajankohdista kannattaa seurata myös muun muassa TE-palveluiden sivuilta: Kaikkien TE-toimistojen tulevat tapahtumat
Opiskelijoiden kannattaa seurata oman oppilaitoksen kotisivuja ja intranettiä – sieltä löydät ajankohtaisimmat tiedot esimerkiksi tulevista korkeakouluopiskelijoille suunnatuista tapahtumista.
Kannattaa myös seurata oman kotikunnan verkkosivuja, joista löydät ensimmäisenä tiedot juuri sinun paikkakunnallasi järjestettävistä rekrytointitapahtumista.
Mikä tapahtuma puuttuu joukosta? Kommentoi alle, niin lisäämme tapahtuman listalle.
Vaivaako mieltäsi epävarmuus tulevasta kesästä ja työtilanteestasi? Ei hätää, me Duunitorilla haluamme helpottaa kesätyönhakuprosessiasi ja kokosimme artikkelin parhaista kesätyönhakuvinkeistä tälle vuodelle. Tämän lisäksi sivuiltamme löydät lisätietoa muun muassa avoimista kesätyöpaikoista, työnhausta sekä työhakemuksen laatimisesta. Menestystä kesätyönhakuun!
Milloin kesätöiden haku kannattaa aloittaa?
Kesätöiden hakeminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian vuoden alussa. Suuret yritykset aloittavat rekrytointinsa alkuvuodesta, mutta monet pienemmät yritykset rekrytoivat kesätyöntekijöitä vasta myöhemmin keväällä. Jotkut yritykset tietävät jo edellisenä vuotena, kuinka monta henkilöä he aikovat rekrytoida ja toiset taas arvioivat tilannetta alkuvuodesta. Kesätyöhaku on kuumimmillaan tammikuusta maaliskuuhun.
Miten otan yhteyttä työnantajiin?
Jos yritys hakee uusia työntekijöitä työpaikkailmoituksella, kannattaa ilmoituksen hakuohjeita noudattaa. Jos siis ilmoituksessa pyydetään täyttämään sähköinen hakulomake tai lähettämään sähköposti, niin kannattaa tehdä. Jokaisella on varmasti kokemuksia turhauttavista hakulomakkeista, mutta ne ovat usealla yrityksellä silti käytössä. Huomioi myös, että hakemuksen kielen on oltava sama kuin ilmoituksen. Jos siis ilmoitus on englanniksi, siihen tulee vastata englanniksi.
Sosiaalisen median hyödyntäminen rekrytoinnissa on yleistynyt. Jos siis sanavalmiutta ja rohkeutta riittää, kannattaa olla yhteydessä työnantajiin myös heidän omien some-kanavien kautta.
Hakemuksen lähettämisen jälkeen kannattaa soittaa työnantajalle. Puhelun aikana on mahdollisuus kysyä kysymyksiä hakuprosessiin liittyen, mutta vältä kysymästä täysin itsestään selviä asioita.
Jos haet esimerkiksi liikkeeseen töihin, paikan päällä vierailu voi olla hyvä idea. Jos kyse on isommasta ketjusta, paikalla tuskin on ketään, joka voi vaikuttaa rekrytointeihin. Toisaalta käymällä paikan päällä saat heti hyvän kontaktin työnantajaan ja jäät varmasti henkilön mieleen. Uusi työpaikka voi löytyä myös esimerkiksi rekrytointimessuilta. Katso tästä myös Duunitorin ohjeet miten valmistaudun työhaastatteluun.
Kuinka haen oman alani kesätöitä?
Joissakin työpaikoissa vaaditaan oman alan koulutusta tai ainakin, että opiskelee alaa parhaillaan. Kesätyö tai työharjoittelu oman alan yrityksessä on oiva ponnahduslauta opiskelijalle, vaikka työsuhde olisikin vain määräaikainen. Kannattaa siis ottaa selvää omalla alalla toimivista yrityksistä ja hakea rohkeasti myös tuntemattomiin firmoihin. Mitä tunnetumpi yritys, sitä enemmän he vastaanottavat työhakemuksia ja sitä enemmän on kilpailua.
Perinteisten työnhakukanavien lisäksi oman alan työpaikkoja kannattaa katsoa myös koulun ilmoitustauluilta ja intrasta. Yritykset, jotka hakevat nimenomaan alan opiskelijoita, ilmoittavat yleensä näiden kanavien kautta.
Työhakemuksessa ja ansioluettelossa kannattaa kertoa, mitä alaa opiskelee, mitä kursseja on käynyt ja mitä on oppinut. Työhakemuksessa kannattaa myös ehdottomasti tuoda esille, mikä omassa alassa ja kyseisessä yrityksessä kiinnostaa.
Mistä kesätöitä kannattaa etsiä?
Internet ja sosiaalinen media ovat nousseet tärkeiksi rekrytointikanaviksi perinteisten medioiden rinnalle ja työnhakuprosessi on siirtynyt vahvasti nettiin. Duunitori.fi kerää avoimia työpaikkoja useasta eri lähteestä ja oman sivumme lisäksi löydät kesätyösivujamme Facebookista ja Twitteristä.
Kesätyöpaikkoja löytyy myös yritysten omilta sivuilta, monilta erilaisilta työnhakusivuilta, henkilöstövuokrausta tekevien yritysten sivuilta ja sosiaalisesta mediasta. Kevään aikana järjestetään paljon rekrytointimessuja ympäri Suomea. Messuilla on hyvä tilaisuus päästä tutustumaan ja luomaan kontakteja yrityksiin.
Työpaikan löytäminen ja saaminen helpottuu, kun aloittaa verkostoitumisen jo opiskeluaikana. Mieti, onko tuttavapiirissäsi joku, joka työskentelee tai tuntee jonkun joka työskentelee haluamallasi alalla. Heiltä kannattaa kysyä vinkkejä mahdollisista työnantajista ja uramahdollisuuksista.
Sosiaalinen media on jo nyt muuttanut työnhakua ja antanut työnhakijoille uusia kanavia ja keinoja avoimien työpaikkojen löytämiseen. Tutkimme vuoden alussa Duunitorilla työnhakijoiden aktiivisuutta ja suosituimpien sosiaalisen median kanavien käyttöä työnhaussa. Saimme kyselyyn yli 900 vastausta.
Facebook on edelleen suosituin
Reilu kolmannes työnhakijoista selaa työpaikkoja mobiililaitteella ja yhä useampi hyödyntää sosiaalista mediaa työnhaussa, kävijäkyselymme perusteella jopa 66 prosenttia. Kyselyyn vastanneista joka neljäs työnhakija etsii Duunitorilta kesätyöpaikkoja ja noin puolet etsii kokoaikatyötä.
Mitkä eri sosiaalisen median kanavat ovat suosituimpia työnhakijoiden keskuudessa? Kyselystä selviää, että 53 prosenttia työtä hakevista on käyttänyt Facebookia työnhaun tukena, kun Twitteriä on käyttänyt vain joka kymmenes. Kyselyyn vastanneista vain 26 prosenttia kertoi käyttäneensä LinkedIniä työnhaussa.
Työpaikkoja etsitään ajasta ja paikasta riippumatta
Yhdysvalloista lähtöisin oleva Jobvite julkaisi hiljattain vuoden 2015 Job Seeker Nation Studyn, jossa tutkittiin miten työnhakijat etsivät ja löytävät uusia uramahdollisuuksia.
Teknologia ja some mahdollistavat sen, että työpaikkoja etsitään käytännössä missä ja milloin vain. Jobviten tutkimuksen mukaan työnhakijat selaavat työpaikkoja esimerkiksi työmatkalla (38 %) ja toimistolla (30%).
Raportin mukaan sosiaalista mediaa hyödyntävistä työnhakijoista 67 prosenttia käyttää Facebookia, 45 prosenttia Twitteriä ja 40 prosenttia LinkedIniä. Suosituimpien some-kanavien rinnalle on nousemassa myös uusia vaihtoehtoja. Uusista kanavista työnhakijat ovat hyödyntäneet muun muassa Instagramia ja Pinterestiä.
Vaikka rapakon toisella puolella ylistetään somen mahtia ja painotetaan, että kaikkihan etsivät työpaikkoja mobiilissa, Suomessa uusiin palveluihin tutustuminen vie oman aikansa. Nyt jos koskaan sekä rekrytoijien että työnhakijoiden kannattaa hyödyntää sosiaalisen median tarjoamat mahdollisuudet. Pienistä soraäänistä välittämättä voimme vakuuttaa, että sosiaalinen media vaikuttaa rekrytointiprosesseihin tulevaisuudessa entistä enemmän, myös Suomessa.
Mitä mieltä olet, onko sosiaalinen media muuttanut työnhakua? Kommentoi tätä artikkelia ja osallistu keskusteluun!
Oletko suunnittelemassa uusien osaajien rekrytointia? Tai kaipaatko pikaisesti apua työnhakijoiden tavoittamiseen? Duunitorin kautta saat ilmoituksesi näkyviin myös Facebookiin, Twitteriin ja LinkedIniin. Lue lisää Duunitorin ilmoituskampanjasta: Duunitori – Työnantajille
Oletko kunnianhimoinan, ennakkoluuloton ja kaipaat uusia haasteita? Uramahdollisuudet startup-yrityksissä ovat kasvattaneet suosiotaan ja Duunitorin kyselyn mukaan jopa 90 % työnhakijoista voisi kuvitella työskentelevänsä kasvuyrityksessä. Mikäli kuitenkin vielä epäröit uudelle uralle lähtöä, vilkaise kuusi syytä työskennellä startup-yrityksessäja käy tutustumassa mielenkiintoisiin työpaikkoihin Duunitorilla!
Poimimme tähän artikkeliin uusimpia työpaikkoja startup-yrityksissä. Jos haluat myös jatkossa pysyä ajan tasalla uusista työpaikoista, kannattaa tilata Duunitorin työpaikkavahti, joka lähettää sinulle kerran päivässä sähköpostin aina, kun hakuasi vastaava työpaikka julkaistaan sivullamme. Pystyt rajaamaan haun nimikkeen, toimialan ja jopa paikkakunnan perusteella, sekä voit tilata myös useamman työpaikkavahdin. Näin teet työnhaustasi yksinkertaista ja helppoa – uusi työpaikkasi on lähempänä kuin uskotkaan!
Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää työnhaussa, sillä sen kautta voit löytää monia mielenkiintoisia uramahdollisuuksia ja tutustua työnantajiin. Me Duunitorilla haluamme tehdä työnhausta helpompaa ja tästä syystä olemme tuoneet avoimet työpaikat myös LinkedIniin. Joko sinä olet LinkedInissä? Seuraa haluamaasi sivua ja saat automaattisesti työpaikkailmoitukset suoraan etusivulle.
Duunitorin työpaikkasivuja löydät LinkedInin lisäksi myös Facebookista, Twitteristä ja Google+:sta.
Tällä hetkellä LinkedInistä löytyy yhdeksän työpaikkasivua Duunitorin oman sivun lisäksi. Klikkaa follow-nappia haluamasi sivun alapuolella ja pääset heti seuraamaan oman alasi työpaikkoja LinkedInissä.